-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:13062 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

در زمستان سالي كه گذشت يك روز صبح به مدرسه مي رفتم كه ديدم طوطي سبزي روي پله همسايمان افتاده و چون برف مي آمد خيس شده بود و اگر برنمي داشتم شايد مي مرد يا كسي ديگر آن را بر مي داشت سؤال من اين است كه آيا بايد پولش را بدهم يا نه ناگفته نماند من چون مي ترسيدم برادرم رفت و آن را برداشت و با نامردي گفت آن مال من است و چون آن طوطي وحشي بود بعد از چند ماه فروختيم و پولش 30 هزار تومان شد برادرم به من 1000 تومان داد و بقيه پولش را براي خود برداشت حالا سؤالم اين است كه آيا آن پول حرام است يا حلال و اگر حرام است بايد چه كار كنم؟ كسي دنبال طوطي نيامد و من آن 1000 تومان را تا دو ماه خرج نكردم چون نمي دانستم آيا درست است يا نه و وظيفه برادرم چيست؟



در فرض مذكور در پرسشنامه، بهاي اين طوطي حكم مجهول المالك را دارد كه بايد به مجهتد جامع الشرائط يا نمايندة شرعي او تحويل گردد، تا در راهي كه مصلحت مي داند آن را هزينه نمايد؛ و در صورت عدم دسترسي به حاكم شرع ميتوانند آن را از طرف مالك واقعي به فقير غير سيد صدقه دهند، كه اگر صاحبش پيدا نشد، و به صدقه راضي نشد، عوض آن را بپردازد؛ و پول فروش آن طوطي براي يابندگان آن حلال نيست.

















منابع و مآخذ:

رساله مراجع دوازگانه، احكام چيزهاي پيدا شده (لقطه)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.